Jump to content


gramssearch

Member Since 05 May 2008
Offline Last Active Jan 09 2020 10:43 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Ancestry new media not showing in TreeShare

09 January 2020 - 10:42 PM

Update: I turned off Avast and tested TreeShare and although the new image isn't being shown to upload, the source to which it's attached is. When I click on that to update, it does so now. Clearly this is a compatibility issue between RM and Avast. I'm hoping my query at Avast forum will be answered with an easy fix.

Thanks again for helping!


In Topic: Ancestry new media not showing in TreeShare

09 January 2020 - 09:01 PM

I gather the media you are adding is in RM on the Person row?  Did you mark it their profile image? If so there is an issue adding it marked that way because Ancestry has two areas for Person and General media, and RM only has one. To upload it try moving the media to a different fact. 

Thanks, Renee! I sure appreciate your help. Actually, the media in Ancestry is attached to a fact and source. The fact gets transferred to RM but not the image or the source. The individual has images previously added which are in both RM and Ancestry, but they are not shown in the TreeShare page for that person. On the RM individual profile page, the box is empty for Media, but clicking on Media shows they're there. Curious, I added a new person to see what would happen. The person came through from Ancestry to RM fine, but not the associated media and source for him either. Most if not all other individuals in RM have their Media box ticked.

 

I've added RM (exe file path) and Ancestry (url) as exceptions to Avast, but that didn't help either.

 

Any other thoughts? I'll check the Avast forum to see if anyone has posted the same/similar problem as well as ask for help from them.

Thanks again!


In Topic: Ancestry new media not showing in TreeShare

09 January 2020 - 09:44 AM

Update: I tried TreeShare with no browser open - no luck. I downloaded the image from Ancestry and added to profile plus added the new source. Then ran TreeShare and still no media at all is showing up for this individual. Other profiles are showing the media properly. I also ran Database Tools except for Compact. Not sure what else I can do... thanks for any assistance!


In Topic: Ancestry new media not showing in TreeShare

09 January 2020 - 08:59 AM

Where is the media attached on Ancestry?  If it's with a source citation then it will be attached there and should come over when adding the source. 

The media wasn't attached to any fact on Ancestry. I've done so and will see what TreeShare does now. Thanks for the idea! I also made a small change to see if it would show up in Tree Share. The small change showed up but not the media nor the new source/associated fact. Also if I look at the individual profile page, there is nothing checked for Media but the Media file for this person has 3 previously added items. So odd! Any other ideas?


In Topic: Ancestry new media not showing in TreeShare

09 January 2020 - 08:23 AM

Do you have more than one Ancestry tree? Check the tree name the database is connected to at the very top of TreeShare. 

Thanks for replying. The TreeShare is showing the correct ancestry.com tree as well as showing data changes, but not the media. Weird!