Jump to content


Photo

Use plain text when pasting to notes

pasting text

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Rick Landrum

Rick Landrum

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 498 posts

Posted 30 September 2020 - 12:59 PM

I posted a question some time ago about not being able to paste text into notes fields in RM7. All manner of unicode characters appeared.

 

Rene posted: 

Go to Tools>Program Options>General and check the box "Use plain text when pasting to notes". 

 

This worked fine.

 

However, I continue to have this issue periodically. I've noticed it always shows back up after a Windows 10 update. I go to the program options page in RM and the "plain text" box is unchecked again. It almost seems as if the Microsoft update is somehow changing the text editor settings in Roots Magic 7??

 

Is anyone else experiencing this, or am I the only crazy one?

 

:wacko: 

 

Thanks

Rick


RickL


#2 Vyger

Vyger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3551 posts

Posted 30 September 2020 - 01:22 PM

I'm on the latest build, just checked and the box is still checked?


Keeping ones customers and their important views at a distance is never a good approach

 

User of Family Historian 7.0, Rootsmagic 7.6.3

 

Excel to Gedcom conversion - simple getting started tutorials here

 

Root


#3 Rick Landrum

Rick Landrum

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 498 posts

Posted 30 September 2020 - 03:10 PM

Thanks Vyger,

 

One other thought, if you restart the database, wonder if that resets the options. Just starting RM and going to the default database doesn't seem to affect these settings.

 

It's bound to be something I did. At least I know how to fix it.....

 

Rick


RickL


#4 Renee Zamora

Renee Zamora

    Advanced Member

  • Admin
  • PipPipPip
  • 8780 posts

Posted 30 September 2020 - 04:51 PM

I don't recall seeing any reports of this happening before. 


Renee
RootsMagic

#5 Rick Landrum

Rick Landrum

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 498 posts

Posted 01 October 2020 - 08:50 AM

Renee,

This has happened to me several times following a Windows10 update. I notice it right away because text being pasted to RM shows unicode characters. When I recheck the "use plain text" option the text will then paste correctly. I'm not sure what is causing the option to be unchecked. FYI for what it is worth. 

Thanks

Rick


RickL


#6 lighthouse

lighthouse

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 posts

Posted 01 October 2020 - 03:14 PM

Renee,

This has happened to me several times following a Windows10 update. I notice it right away because text being pasted to RM shows unicode characters. When I recheck the "use plain text" option the text will then paste correctly. I'm not sure what is causing the option to be unchecked. FYI for what it is worth. 

Thanks

Rick

Rick I have never checked this before but find my box is unchecked also, so I will watch this in future.

Colin



#7 lighthouse

lighthouse

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 posts

Posted 03 October 2020 - 12:23 AM

Rick I have never checked this before but find my box is unchecked also, so I will watch this in future.

Colin

After checking yesterday I just looked now and it is unchecked again. So I checked it again, ran database tools, saved file and closed program.

On opening file again and looked and it is still checked. Who knows what is causing this.

Colin



#8 Rick Landrum

Rick Landrum

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 498 posts

Posted 06 October 2020 - 08:18 AM

I have discovered another new issue regarding changes to RM7 database options. After my latest Windows 10 update, I found that my RM7 websearch was not working correctly for Family Search. When I looked at my settings the box for using  "external browser" was unchecked. I re-checked it and now the search works fine again. It seems as if Win10 updates are somehow changing some RM7 settings?? For what it is worth.....

Rick


RickL


#9 kbens0n

kbens0n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3493 posts

Posted 06 October 2020 - 10:18 AM

It seems as if Win10 updates are somehow changing some RM7 settings??

 

 Those RM7 settings are maintained in this Rootsmagic file --> C:\Users\<your_Windows_login_name>\AppData\Roaming\RootsMagic\Version 7\RootsMagicUser.xml

<Editor><PlainTextPaste>true</PlainTextPaste></Editor>
<ExternalBrowser>False</ExternalBrowser>

---
--- "GENEALOGY, n. An account of one's descent from an ancestor who did not particularly care to trace his own." - Ambrose Bierce
--- "The trouble ain't what people don't know, it's what they know that ain't so." - Josh Billings
---Ô¿Ô---
K e V i N