Jump to content


Photo

RM7 Won't Start

Freeze Halts Error

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 jdfurny

jdfurny

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 23 May 2018 - 05:24 PM

Started using RM a couple weeks ago.  Had problems along the way with freeze ups, perhaps once an hour or two.  Usually, Force Quit works.  Sometimes afterward it would not start and I rebooted once or twice and got it to start.  Also, would occasionally get a small popup window with some type of program fault. 
 
Read through the forum today and performed the removal instructions precisely, recommended here: http://forums.rootsm...k-at-wikipedia/.
 
Now I am unable to open RM at all.  The icon does the "hop" with the dot underneath the icon, then after a few seconds a small window flashes for a split second and it displays "Please wait while your application shuts down".  

I appreciate any help.

#2 Robert-Leigh:Pritchett

Robert-Leigh:Pritchett

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 posts

Posted 23 May 2018 - 07:41 PM

I was on the bottle version for the last 14 days because RM would not work at all with the previous beta version of Mac OS. As of this moment it works now. I'm excited! But the glitches are still very much alive in the Mac version of RootsMagic 7. I was told by support that version 8 will be the full-blown Mac native version. I am on pins and needles. We've patiently waited for so long for that version to surface.



#3 jdfurny

jdfurny

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 23 May 2018 - 08:14 PM

Mac version would be nice. The thought of dusting off and setting up my old Windows desktop has occurred to me in the last couple weeks just for RM.

#4 Renee Zamora

Renee Zamora

    Advanced Member

  • Support
  • PipPipPip
  • 7708 posts

Posted 24 May 2018 - 09:25 AM

Move the database it is trying to open with to a different location on the computer. Then see if RM will open without it. Once you do open RM then try to open the database. Go to File>Database Tools and run all options there in consecutive order.

 

Are you also using the latest beta version of the Mac OS?


Renee
RootsMagic

#5 jdfurny

jdfurny

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 24 May 2018 - 07:16 PM

Thank you Renee.  Working again.

 

Removing all .rmgb files did not work at first.  Uninstalled as before, then poked around and found two RM subdirectories.  One had a subdirectory called Bottle in it.  Deleted both, then RM started as new, requiring key, etc.

 

Not using beta OS.



#6 BradleyinDC

BradleyinDC

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 posts

Posted 22 June 2018 - 11:28 AM

I was on the bottle version for the last 14 days because RM would not work at all with the previous beta version of Mac OS. As of this moment it works now. I'm excited! But the glitches are still very much alive in the Mac version of RootsMagic 7. I was told by support that version 8 will be the full-blown Mac native version. I am on pins and needles. We've patiently waited for so long for that version to surface.

We are waiting, increasingly impatiently!, for the native Mac version