Jump to content


Photo

Show on FamilyTree (button)


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Doug Hogarth

Doug Hogarth

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 12 February 2018 - 05:19 PM

In the past I have been able to use the "Show on FamilyTree" button from the FamilySearch Person Tools (the page which shows my RootsMagic person on one side and my FamilySearch person on the other side).

 

Currently this is not working, the URL which it generates of the form

https://familysearch...person=XXXX-YYY(where XXXX-YYY is the desired ID)

switches in browser to URL form like

https://www.familyse...dscape/XXXX-YYY(where XXXX-YYY is my own ID)

Instead of showing the specific person page as I desire, it shows a landscape tree with me (not the desired person)

 

I don't know where the URL formats are defined, but an example of "person" URL which always works for me is

https://www.familyse...etails/XXXX-YYY(where XXXX-YYY is the desired ID)

 

Note: I probably haven't used this feature for 1-2 months, so don't know when behavior changed.  FamilySearch Central no longer seems to display version but RM is 7.5.4.0

 

P.S.  My workaround is that I can use the button on the far right to copy FSID to clipboard.  I have to move the window left because for long time the FamilySearch Person Tools window always opens with the rightmost portion off the right edge of the desktop (the minimize button can be seen but the maximize and x and the Clipboard icon and Close button are off the right edge until I drag the window leftward).



#2 Renee Zamora

Renee Zamora

    Advanced Member

  • Support
  • PipPipPip
  • 7451 posts

Posted 12 February 2018 - 05:58 PM

Confirming this just happened to day. Development is looking into this.  


Renee
RootsMagic

#3 RWells1938

RWells1938

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 posts

Posted 13 February 2018 - 01:35 PM

Glad it's not just me as I came here to add a question about the same problem. I am using Crossover to run RM7 on my mac if that makes any difference. It also seemed to happen prior to today but I am not sure when?



#4 Renee Zamora

Renee Zamora

    Advanced Member

  • Support
  • PipPipPip
  • 7451 posts

Posted 13 February 2018 - 02:09 PM

Update 7.5.5.0 has fixed this issue.


Renee
RootsMagic